целокупен

прил. - цял, цялостен, непокътнат, пълен, интегрален, единен
прил. - абсолютен

Български синонимен речник. 2013.

Look at other dictionaries:

  • глобален — (фр. global) целокупен, вкупен …   Macedonian dictionary

  • интегрален — (лат. integralis) 1. цел, целосен, целокупен, вкупен, севкупен 2. што прави целост, цврсто поврзан 3. мат. што се однесува на интеграли …   Macedonian dictionary

  • комплексен — (лат. complexus) 1. спожен, замрсен, заплеткан 2. целокупен 3. мат …   Macedonian dictionary

  • тотален — (лат. totalis) цел, целокупен, вкупен, сеопфатен тотална војна војна што се води со сите средства што се на располагање, без придржување кон нормите на меѓународното и военото право војната се води не само против вооружените сили туку и против… …   Macedonian dictionary

  • абсолютен — прил. положителен, истински, неоспорим, безспорен прил. установен, категоричен, определен, сигурен, точен, изричен, ясен, безусловен, обезателен, формален прил. повелителен, заповеден, заповеднически, рязък прил. неограничен, пълен, самовластен,… …   Български синонимен речник

  • завършен — прил. свършен, довършен, привършен, приключен прил. цял, цялостен, съвършен, идеален, пълен, комплектен, целокупен прил. в завършен вид, изкаран докрай, оформен, доизкусурен, отличен прил. изгладен, гладък прил. безусловен, абсолютен, безукорен,… …   Български синонимен речник

  • интегрален — прил. цял, цялостен, целокупен, пълен, единен, свързан …   Български синонимен речник

  • незасегнат — прил. непокътнат, недокоснат, ненакърнен, невредим, цял, цялостен, целеничък, целокупен, здрав, читав, неуязвен, неуязвим прил. пълен …   Български синонимен речник

  • ненакърнен — прил. цял, цялостен, целеничък, непокътнат, незасегнат, непипнат, недокоснат, невредим, здрав, запазен, целокупен, неначенат …   Български синонимен речник

  • непипнат — прил. непокътнат, недокоснат, незасегнат, цял, цялостен, ненакърнен, небутнат, непобутнат прил. запазен, здрав, читав, целокупен, невредим, неповреден …   Български синонимен речник

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.